May 31, 2011

Selamat Bermuktamar Daripada Dewan Pemuda PAS AmpangDEWAN PEMUDA PAS KAWASAN AMPANG mengucapkan

"SELAMAT BERMUKTAMAR"

kepada semua pimpinan, para perwakilan, tetamu dan pemerhati pada
Muktamar Dewan Pemuda PAS Pusat Kali Ke 52
yang bakal berlangsung pada 1 ~ 2 Jun 2011 di Dewan MBSA, Shah Alam

May 16, 2011

Menteri: Bersedia hadapi kenaikan petrol RON95


Petrol RON95 bakal naik? Apa kata anda? Luahkan pandangan anda di ruangan komen..

May 10, 2011

KENYATAAN MEDIA DEWAN PEMUDA PAS NEGERI SELANGOR - ISU KENAIKAN GULA

KENAIKAN HARGA GULA, BN UNTUNG RAKYAT SENGSARA

Dewan Pemuda PAS Selangor melihat kenaikan harga gula selepas kenaikan harga minyak di pasaran sebanyak 20 sen sebagai satu lagi kegagalan besar BN mengurus tadbir negara. BN cuba menutup kegagalan mereka membendung kenaikan harga gula dengan mengalih dan mencipta isu lain seperti video seks dan kristian. Justeru Dewan Pemuda PAS Selangor untuk sepakat menolak BN dalam PRU ke 13 kerana terbukti walaupun dengan kuasa di hujung tanduk BN tetap membelakangkan kepentingan rakyat. Slogan hanya tinggal slogan tetapi tauke dan kroni tetap diutamakan. Alasan untuk mengurangkan subsidi kerajaan dan digunakan untuk pembangunan lain hanyalah menyerlahkan sikap berlepas tangan dan mungkin BN sudah tak cukup duit maka rakyat dipaksa menanggungnya. Dewan Pemuda PAs Selangor juga menuntut supaya menteri berkenaan meletak jawatan.

HASBULLAH MOHD RIDZWAN
Ketua Dewan Pemuda
PAS Selangor

May 4, 2011

PIBG 'Cekik Darah'?

Ramai ibubapa para pelajar merungut mengenai sumbangan yang dikenakan oleh pihak PIBG Sekolah Kebangsaan Ampang Campuran (SKAC). Menurut mereka yuran PIBG telahpun dibayar semasa pendaftaran kemasukan pada awal tahun dahulu. Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku. "PIBG cekik darah!" kata mereka.

Bagaimana perkara seperti ini boleh terjadi? Inilah akibatnya kalau kalau institusi milik kerajaan dipolitikkan oleh Umno-BN. Justeru Dewan Pemuda PAS Ampang menyeru masyarakat dan pengundi segenap lapisan agar menumbangkan Umno dan Barisan Nasioanal dalam pilihnraya umum akan datang atas nama pejuangan menyelamatkan Malaysia bumi tercinta.

May 3, 2011

TAHNIAH Buat Kepimpinan DPPN Selangor Yang Baru

Timbalan Ketua DPPA, Saudara Mohamad Shahril Mohamad Shuhaimi menyampaikan pidatonya pada Muktamar DPPNS Kali Ke 45

Dewan Pemuda PAS Kawasan Ampang (DPPA) mengucapkan TAHNIAH buat semua pimpinan Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor (DPPNS) yang baru dipilih dalam pemilihan pada Muktamar dewan itu yang ke 45 yang diadakan pada 1 Mei 2011 (Sabtu) lalu di Dewan Dato' Hormat, Tanjung Karang, Selangor. Semoga kepimpinan DPPNS kali ini akan terus tabah dan bijaksana dalam menjalankan amanah yang diberikan.

DPPA komited untuk terus memberikan kerjasama kepada DPPNS  dalam menjalankan kerja-kerja dakwah terutama dalam menghadapi Pilihanraya Umum Ke 13 yang dijangka berlangsung tidak sampai setahun lagi. ALLAHU AKBAR!!